מה שוק השכירות בישראל יכול ללמוד משוק השכירות הגרמני?

מיסוי דירה שלישית, כחלק מהמאמצים של האוצר להקטין את מאגר הדירות להשקעה, יפגע בהכרח בשוכרים. אורן קובי מאמין כי כשהמדינה מעודדת את מכירת הדירות להשקעה, כדי שלא להחיל עליהם את המס, היא פוגעת בשוק השכירות. איך זה קשור לשוק השכירות בגרמניה ומה אנחנו יכולים לעשות אחרת?

בתקופה האחרונה הניסיון של משה כחלון, לקדם את חוק ריבוי נכסים מסעיר את שוק הדיור. מבנה שוק השכירות בישראל שונה באופן מהותי מהשווקים במרבית מדינות אירופה. בברלין למשל, כ-85% מהדירות משמשות להשכרה, לעומת כ-50% מהדירות בת”א.

באופן כללי בכל גרמניה שיעור הדירות המשמשות להשכרה מהוות פחות מ-60%, ואילו בישראל הוא כ-25%. בהקשר זה, שוק השכירות בברלין כולל כ-2 מיליון דירות להשכרה.

אורן קובי, יזם נדל”ן המתמחה בנדל”ן בברלין, מסביר כי מחירי השכירות בעיר כפופים לתקנות בתחום הדיור להשכרה, והדיירים מוגנים בחוק מפני הגחמות של בעלי הדירות שלהם. כך למשל, בעל דירה אינו יכול להעלות את גובה השכירות של הדייר ביותר מ-15% כל שלוש שנים, כל עוד האחרון לא עזב את הדירה.

בהקשר זה משקיעים רבים מבינים שחוק הדיור בברלין ובגרמניה כולה לא בא לטובתם של הדיירים בלבד אלא גם לטובתם של המשכירים, שכן גם בעל הדירה יודע שהשוכר לא יפר חוזה באמצע וישאיר אותו ללא דיירים.

“ההסדר בחוק מאפשר למשקיעים לקנות נכסים בברלין ולהשכירם בראש שקט, מבלי לדאוג בכל שנה שיצטרכו למצוא דיירים חדשים.”, מסביר קובי, “לכן אני ממליץ למשקיעים שרוצים לחפש נכס מניב ולהשכיר אותו בנחת ובשלווה, לנצל את האטרקטיביות של ברלין.”

Rate this post
נגישות